Het toerisme naar Egypte groeit gestaag en blijkt vrij snel te herstellen van tegenslagen. Zo heeft de toeristenindustrie te lijden gehad van de Eerste Golfoorlog (1991), aanslagen van moslim-fundamentalisten (1997) en de aanslagen van 11 september 2001. Vrij snel na deze gebeurtenissen kwam de toeristenstroom weer op gang. Egypte ontvangt nu zo’n 7 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar. Ze komen voornamelijk voor de overblijfselen van het oude Egypte, de tempels, de piramides en de koningsgraven.
Egypte trekt ook steeds meer zonaanbidders en duikers, waarbij de Rode Zee een centrale rol speelt. Hurghada is een populaire badplaats en een vermaard duikcentrum aan de Golf van Suez; en aan de overkant – in de Sinaï – ligt Sharm-el-Sheikh. (dank aan voorbeginners.info)
Egypte is goedkoop, warm en gezellig. Er is haast geen betere lastsecond vakantie (of lastminute vakantie) bestemming. Doorzoek het net voor goedkope aanbiedingen naar Egypte, en geniet van je heerlijke last-second vakantie in Hurghada or Sharm el sheik."
Monday, July 30, 2007
Tuesday, July 24, 2007
Duikvakantie in Egypte
Voor de kust van Hurghada treft u onder water een sprookjesachtige wereld aan.
Kleurrijke koraalriffen en tropische vissen in helder water van aangename temperatuur. Soms is het zicht zelfs 40 tot 50 meter; dit is één van de verste blikken onder water over de hele wereld!
Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld. Het torent uit boven een op sommige plekken meer dan 1500 meter diep ravijn, dat evenwijdig aan de Egyptische kust loopt. Tot de wereldtop behoren de koraalriffen van het National Park Ras Mohammed. Helaas zijn veel riffen zwaar beschadigd. Grotendeels doordat iedere bootsman zijn anker zonder pardon op het rif dumpt, maar ook door onervaren duikers voor wie het woord uittrimmen een onbekend fenomeen is. Sinds de Egyptische regering in 1996 besloten heeft om de Rode zee tot nationaal park uit te roepen en rangers heeft aangesteld gaat een en ander beter, maar de toekomst voor het rif is helaas nog steeds verre van rooskleurig.
Subscribe to:
Posts (Atom)